They see me rollin', they hatin'

Roosh V i 'Return of Kings': la misogínia com a negoci

Aquest dilluns La Directa destapava que des del bloc Return of Kings es volien convocar reunions de misògins a més de 160 ciutats de 43 països del tot el món. Roosh V, l’ideòleg de la “neomasculinitat” que propugna Return of Kings, arengava els seus seguidors a “sortir de les ombres” i bramar la seva testosterona al vent davant les perverses ordes del feminisme. Això, sí, prèvia compra dels seus llibres. Perquè, al cap i a la fi, Roosh V no és més que un poca-pena sense cap tipus d’escrúpol amb ganes de fer-se milionari a costa dels seus seguidors i de la notorietat –o infàmia- obtinguda als mitjans.

Microbiòleg, blocaire i antifeminista: qui és Roosh?

Sota el nom de guerre Roosh V s’amaga Daryush Valizadeh, que assegura tenir un títol en Microbiologia a la University of Maryland –tot i que una cerca a la web d’aquest centre ens permet veure que la microbiologia no s’ofereix com a titulació sinó com a especialització d’altres titulacions. També segons ell, després d’experimentar la “paranoia constant” que l’acomiadarien per tenir un bloc amb contingut “macho”, decideix deixar la feina i dedicar-se a escriure guies sobre com lligar amb noies i portar un bloc que permeti difondre els valors de l’antifeminisme i la neomasculinitat. Que és una manera molt normal de guanyar-te la vida quan ets un guru del joc de tirar la canya com en Roosh. Què coi, en Roosh és tal exemple de generositat que tu, SÍ TU, estimat lector, podries tenir la suma dels seus coneixements i ser com ell!

Al segon paràgraf de la seva autobiografia ja hi trobem quatre enllaços a llocs on pots comprar els seus llibres –amb títols tant shakespearians com Bang (cardar, en anglès) Day Bang (cardar de dia), Bang Iceland (carda’t Islàndia) o, en un gir inesperat, Don’t Bang Denmark (no et cardis Dinamarca). A part dels llibres, trobem enllaços a una de les seves webs, Return of Kings. Tot plegat presentat amb publicitat a banda i banda que promet convertir el lector en un parangó de la neomasculinitat i la reencarnació de Príap, això sí, previ pagament. Què són 30 dòlars quan estem parlant de convertir-te en un neomascle?

A la seva biografia també hi inclou enllaços a articles on explica per què no és un violador, cosa que és molt normal d’explicar quan tothom t’acusa –ai las, injustament!- de ser-ne un. I, per si de cas, et diu que si no t’ho creus ho pots comprovar amb la compra i lectura del seu magnum opus Bang Iceland.

Comenceu a notar un fil conductor?

Return of Kings, RooshV.com i la neomasculinitat

Tota aquesta filosofia es tradueix en tres pàgines web que administra aquest prohom: el bloc col·lectiu Return of Kings, el seu bloc personal Rooshv.com i Bangguides.com. No piqueu, que no hem posat enllaços a les seves webs perquè no li volem donar trànsit. En aquestes tres webs es prediquen –i es venen- les bondats de la neomasculinitat, un terme tant genialment esotèric que si Jodorowsky no l’ha posat a alguna de les seves obres, l’hauria de cooptar ara mateix. Tot i així, talment com si fos un Rei Mides marró, Roosh converteix aquesta paraula en merda pura.

Els preceptes de la neomasculinitat contenen perles com que els homes i les dones són diferents genèticament, física i mental, que els rols de gènere són un fenomen evolutiu natural, o que la testosterona és, literalment, la causa primera i l’arrel de la masculinitat. Agafeu-vos que vénen corbes, aquí ve el nucli de la cosa: “El valor d’una dona depèn significativament de la seva bellesa i fertilitat. El valor d’un home depèn significativament en els seus recursos (monetaris), intel·lecte i caràcter”.

Bona eh? Doncs encara n’hi ha més!

“El socialisme, el feminisme, el marxisme cultural i el social justice warrior-isme* volen destruir la unitat familiar, fer decréixer la fertilitat i empobrir l’estat mitjançant grans privilegis de beneficència pública”.

Ja per a rematar, aquesta altra perla, treta de la seva secció de preguntes freqüents:

Sóc una noia. Et vull fer una pregunta: Probablement no contestaré el teu correu a menys que hi incloguis un enllaç a la teva fotografia (tant cara com cos han de ser visibles).”

Per cert, si noteu que tot el que diu Roosh va dirigit a homes heterosexuals és perquè per a ell qualsevol altra orientació o identitat sexual és una “desviació”.

Aquestes planes web també contenen articles tan encantadors com una guia de turisme sexual, un article que detalla els avantatges de sortir amb una noia amb un desordre alimentari, una petició de retirar el vot a les dones, una proposta per eliminar les violacions mitjançant la seva legalització –si em volgués inventar tot això no podria-, o una sempre útil plantilla per copiar i enganxar al WhatsApp per parlar amb noies, talment com si Roosh fos un Cyrano de l’actualitat. Aquesta darrera plantilla no l’enllaçarem perquè, per protegir-ne la seva privacitat, només es dóna a membres de Return of Kings que s’hagi pogut confirmar que no són feministes infiltrats o periodistes. Que com es demostra això?

Pagant els 15 dòlars que te’n demanen, com si no?

Fum, miralls i whois.com

Si seguim estirant el fil, el següent pas és escatir a nom de qui estan registrades aquestes planes web per intentar obtenir-ne més informació. Una manera fàcil i ràpida de fer això és visitar el registre www.whois.com, on es pot obtenir de manera gratuïta i pública aquesta informació. Tot i així, en el cas dels webs d’en Roosh, el seu nom no apareix per enlloc, no sigui cas que l’incriminin.

En un pas que era d’esperar per part d’una persona que ha cridat públicament a fer doxxing (esbombar dades privades tals com l'adreça de residència) de qualsevol que li porti la contrària, des de membres de col·lectius feministes a periodistes, els registres de RooshV.com, returnofkings.com i bangguides.com estan curosament netejats de qualsevol rastre del nom Daryush Valizadeh:

Domain Name: ROOSHV.COM
Registrant Name: WHOIS AGENT
Registrant Organization: WHOIS PRIVACY PROTECTION SERVICE, INC.
Admin Name: WHOIS AGENT
Admin Organization: WHOIS PRIVACY PROTECTION SERVICE, INC.
Admin Street: PO BOX 639
Admin Street: C/O ROOSHV.COM
Admin City: KIRKLAND
Admin State/Province: WA
Admin Postal Code: 98083
Admin Country: US

Podríem enganxar aquí els registres de les altres dues webs, però estalviarem temps al lector: són exactament els mateixos. Tots estan registrats a nom d’aquesta companyia, Whois Privacy Protection Service. El registre de whois.com d’aquesta companyia, al seu torn, està registrada a nom d’aquesta mateixa companyia, en una pirueta de lògica circular legal:

Domain Name: WHOISPRIVACYPROTECT.COM
Registrant Name: WHOIS AGENT
Registrant Organization: WHOIS PRIVACY PROTECTION SERVICE, INC.
Registrant Street: PO BOX 639
Registrant Street: C/O WHOISPRIVACYPROTECT.COM
Registrant City: KIRKLAND
Registrant State/Province: WA
Registrant Postal Code: 98083
Registrant Country: US

D’altra banda, la web d’aquesta companyia és sorprenentment bàsica, no conté informació i no respon als correus electrònics. Això sí, totes quatre webs, és a dir, RooshV.com, Returnofkings.com, Bangguides.com i Whoisprivacyprotect.com reben el seu correu a la mateixa ciutat, al mateix apartat postal, només demanant que, sius plau, s’indiqui a l’atenció de quina de les quatre webs van dirigides les cartes.

Totes quatre han estat registrades per la mateixa persona? Conté hidrogen l’aigua? És catòlic el Papa de Roma? Són grans misteris de la humanitat que des d’aquí no estem preparats per a resoldre. Potser si mirem qui allotja aquestes quatre pàgines, el proveïdor Enom.com, obtindrem més dades.

Com que aquest proveïdor allotja pàgines de registre fraudulent de dominis en massa i webs acusades de ciber-okupació (el registre no autoritzat de dominis a nom d'altres persones, habitualment amb fins de xantatge). Eh, però això no vol dir que en Roosh i les seves pàgines siguin pseudodelinqüència. Si és un bon tipus, ho explica al seu bloc. Visiteu el seu bloc.

I compreu els seus llibres.

Götterdämmerung

Però no tot va bé al meravellós món d’en Roosh, valent defensor de la neomasculinitat en un postapocalipsi matriarcal de la seva pròpia imaginació. La pitjor de les catàstrofes cau sobre ell el 2015. Les visites al seu bloc baixen (dades extretes d’ www.Alexa.com):


Metrics-5

 

Bé, és d’esperar que Returnofkings.com anirà millor, no?

Metrics-4

QUE SONIN TOTES LES ALARMES! El cabdal de potencials primos als que estafar candidats a neomascle està decaient! En Roosh decideix que cal allistar a la causa a d’altres públics als que estafar nous combatents per tot el que és bo, correcte i neomasculí.

La gran esperança blanca

Abans que res, decideix provar la vessant fanàtico-religiosa, amb articles com aquest, que explica perquè la cultura americana és la més “degenerada” del món per culpa dels “cinc pilars del desig: diners, menjar, fama, poder i sexe”. S’han acabat els diners i les noies de puritanisme i moralitat negociables. En Roosh ara és un home familiar. De família nuclear de les de tota la vida. Els primers neomascles que varen seguir-lo quan tot el que volia eren nenes i bling-bling es senten alienats.

Tot i així, les visites segueixen caient. Llavors en Roosh, en la seva croada per unir a homes blancs en el seu sentiment de ser falsament oprimits, decideix picar a la porta del col·lectiu que més en sap d’això, els supremacistes blancs. Un dels primers passos és posar víkings a totes les seves imatges destacades que ho permetin:

¿Están las feministas? Que se pongan.

¿Están las feministas? Que se pongan.

Perquè no hi ha res que resumeixi millor la identitat del neomascle que compra guies per lligar que els bàrbars de l'alta Edat Mitja que arrasaven les costes anglosaxones. Ja de pas, publica articles que proclamen que “els europeus no mereixen Europa” i que si Europa fos “un país (sic) amb bona salut mental” tancaria totes les fronteres i “obriria foc” contra totes les pasteres d’immigrants. També proclama que si ell fos un “francès o un alemany enfadat” envairia un poblet amb un grup de neomascles armats fins a les dents i s’hi atrinxeraria després de fer-ne fora tots els immigrants.

Però en Roosh subestima la capacitat dels supremacistes blancs de ser immunes a la lògica i sobretot s’equivoca en pensar que seran capaços de veure en ell una altra cosa que un senyor amb el cabell negre, barba i morenet de pell. Com era d’esperar, els últims reductes de l’autèntica sang d’Asgard el rebutgen.

Tuit-white-supremacists

I aquesta és de les més suaus.

Llavors en Roosh, en la seva desesperació per recuperar visites a les que fotre els calers trobar més neomascles prospectius als que il·luminar amb la seva sabiesa, recorda la Batalla de Montreal.

Misogínia, mitjans i negoci

La Batalla de Montreal no és altra cosa que el nom que Return of Kings va posar a la visita de Roosh a la ciutat canadenca, on en general li van dir prou clar que els apologistes de la violació no són benvinguts allà i, en una sortida de to poc habitual en els educadíssims canadencs, algú li va tirar una cervesa per sobre.

En un gir de geni, però, el gurú de la neomasculinitat va decidir que aquest rebuig, més que esperable, era una oportunitat d’insuflar la paranoia als seus seguidors i galvanitzar-los. És més, va tenir una gran repercussió als mitjans locals canadencs quan va cridar als seus seguidors a reunir-se presencialment amb ell. En termes tangibles, va consistir majoritàriament en què diguessin que era un individu reprovable, però ja se sap, cap publicitat és mala publicitat.

I les visites van pujar.

Vista aquesta providència regada de bilis que li van proporcionar els mitjans de comunicació canadencs, Roosh ha apujat l’aposta: convoca als seus seguidors a reunir-se a tot el món. La lògica de que si reunint-se a Canadà va fer emprenyar als canadencs, reunint-se a tot el món aconseguiria emprenyar el món sencer, no falla. Les visites creixen com l’escuma, i les cerques dels seus webs a Google també:

Metrics

I en Roosh està content! I ho celebra a Twitter:

Metrics-2

Mireu quin avatar més cuqui! Si respira alegria quan li refrega a altres personatges com ell la seva “infàmia”!

Metrics-3

Mireu com es vanagloria de què està als titulars de tot arreu:

titulars

Una persona d’aquesta qualitat no pot ser que ens vulgui fotre els calers venent-nos llibres, oi?

Neomascles, no llenceu els vostres diners

Dintre del moviment dels MRA (sigla en anglès d'activistes dels drets dels homes) hi ha tots els elements típics d’una teoria de la conspiració: projecció de culpa a un col·lectiu extern, paranoia, creença de participar d’una veritat oculta, i sobretot una bona colla de líders carismàtics i seguidors fervents. Fervents i amb diners.

En Roosh i tota aquesta caterva estan vivint dels comptes de Paypal dels seus acòlits, que cerquen una resposta ràpida i fàcil als seus problemes –percebuts o reals- mitjançant l’externalització de la culpa. No són més que una colla de sociòpates sense escrúpols aprofitant-se de gent sense criteri o que defuig la realitat.

En el cas que ens ocupa, el cinisme d’aquest individu arriba a ser tal, que en el moment en què demana que les trobades del dia sis de febrer siguin privades i que els assistents mostrin proves de la seva lleialtat al moviment MRA, afirma que una bona prova d’aquesta lleialtat és un rebut de compra d’un dels seus llibres.

Si per algun atzar hi ha algun MRA llegint aquest article, dos consells: primer, si vols lligar, mira de tractar les dones com a persones. I, segon, si vols llençar diners en algun d’aquests embusters, al menys compra masclisme violador de quilòmetre zero, que no ens en falta.

* Nota: Social Justice Warrior -guardià de la justícia social- és un insult dirigit pels activistes dels drets masculins contra qualsevol activista que no comparteixi els seus valors, en particular dirigit a feministes.


T'agrada la nostra feina?

Marc Bellmunt

Marc Bellmunt

Doctorand en periodisme, realitza una investigació sobre la relació entre els consumidors de videojocs i les seves pràctiques comunicatives. Col·labora a La Garriga Digital.

Deixa un comentari

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui una millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment i l'acceptació de la nostra política de cookies TANCAR